Previct is een revolutionair hulpmiddel voor de verslavingszorg

Previct®

helpt u anderen nog
meer te helpen

zorgverleners

Previct voor zorgverleners

Previct is een revolutionair hulpmiddel voor iedereen die in de verslavingszorg werkt. Een hulpmiddel dat de band tussen u en uw patiënt versterkt, u cruciale informatie in realtime verstrekt en u helpt terugvallen te voorspellen voordat ze gebeuren. U krijgt waardevolle kennis over het verslavingsgedrag van de gebruiker zodat u diepergaandere en constructievere gesprekken kunt voeren. Een digitale weg naar meer menselijke zorg.
 

Previct – zo werkt het

Previct is een digitaal platform voor verslavingszorg. Het is een hulpmiddel en een steun voor u en uw huidige behandelplan. De basis van het platform is een zorgportal waarop u individuele behandelplannen opstelt voor uw patiënten. Met de app neemt de patiënt de goede behandelgesprekken mee naar huis en krijgt u inzicht in hoe het tussen afspraken door met hem of haar gaat. Dit maakt de behandeling beter en effectiever. Maar dat is slechts het begin.

Previct in drie eenvoudige stappen

Als behandelaar stelt u samen met de patiënt een persoonlijke zorgplan op. De patiënt krijgt een discrete alcoholtester en installeert de app op zijn of haar mobiele telefoon. Nu staat u met elkaar in verbinding en kunt u aan de slag.

De patiënt voert dagelijks een vooraf bepaald aantal nuchterheidstests uit en de resultaten zijn direct zichtbaar in uw zorgportal. U krijgt dagelijkse informatie voor uw volgende ontmoeting. Bovendien biedt Previct de mogelijkheid terugvallen te voorspellen, tot wel drie dagen voordat ze plaatsvinden.

De gebruiker van de app krijgt dagelijkse opdrachten op zijn of haar mobiel, ondersteuning voor een positief gedragspatroon en de kans om negatieve gewoonten te doorbreken. De gebruiker beantwoordt tevens vragen over zijn of haar welzijn in de app. De resultaten fungeren als basis voor jullie volgende gesprek.

Previct - een digitaal platform voor de verslavingszorg

Previct – een steun en toeverlaat in zakformaat om nuchter te blijven

Het enige wat de gebruiker van Previct nodig heeft is een kleine alcoholtester en een mobiele telefoon. Nuchterheidstests en gedragstherapie kunnen altijd en overal worden uitgevoerd. Het is dan ook mogelijk dat uw patiënt gewoon blijft werken en toch nuchterheidstests kan uitvoeren ook al woont hij of zij ver weg. De gebruiker kan dit zelfs op vakantie doen. Therapie zonder grenzen.

Previct is een steun bij gedragstherapie

De basis voor Previct een persoonlijk platform voor u en de gedragstherapie van uw patiënt, afhankelijk van de behandelvorm die u toepast. Een dagelijkse steun met opdrachten, oefeningen en vragen over zaken als welzijn/motivatie/gevoelens die uw zorg versterken en de mogelijkheid bieden positieve patronen te scheppen en negatieve spiralen te voorkomen. Uw therapiegesprekken worden verankerd en versterkt op de mobiele telefoon van de patiënt en bieden steeds weer steun.

Filmen van PrevictDeze film gaat over Previct®Leer alles wat u moet weten over Previct-verslavingspreventie. De film is in het Engels.

Previct zorgt voor een betere therapieoproep

Communicatie: het pad naar de juiste inspanning.

Een van de grootste verschillen tussen Previct en bijvoorbeeld zelfhelp-apps of internetgebaseerde gedragstherapieën zijn de tweerichtingscommunicatie, de samenstelling en analyse van patiëntgegevens en de voorspellingen van terugvallen. Previct is geen oplossing an sich. Het is uw hulpmiddel bij betere en effectievere gesprekken. U krijgt als behandelaar informatie in realtime en analyses en overzichten over hoe het met de persoon gaat. Zo kunt u uw behandeling baseren op wat een patiënt persoonlijk nodig heeft en wat de individuele uitdagingen zijn. Kort samengevat: de juiste inspanningen voor een persoon op het juiste moment.

Betere gesprekken.

Previct geeft meer inzicht in het gedrag van een patiënt waardoor u effectievere en constructievere gesprekken met deze persoon kunt voeren. U weet dan namelijk vanaf het begin in welke mate de patiënt bijvoorbeeld nuchter is geweest, hoe het met hem of haar gaat, hoe therapietrouw hij of zij is en wat de motivatiegraad is geweest. Met deze kennis kunt u een gesprek opbouwen. Previct analyseert ook informatie en biedt inzichten in gedragspatronen. U kunt zo gemakkelijker de vinger leggen op wanneer en waarom er terugvallen gebeuren.

Previct - een digitaal platform voor de verslavingszorg

Kijk in de toekomst

We kunnen nu op bewijs gebaseerd onderzoek overleggen dat Previct als een digitale biomarker functioneert. Met het platform en onze voorspellingen op basis van AI bestaat de mogelijkheid om terugvallen te voorspellen tot drie dagen voordat ze gebeuren zodat op tijd kan worden ingegrepen.

Nauw contact

Previct is een constante verbinding tussen u en uw patiënt. U kunt via Previct dagelijks sms-contact met uw patiënt hebben en hem of haar steun en motivatie geven. De patiënt kan u tevens schrijven als hij of zij het zwaar heeft. En in het ergste geval kan hij of zij de paniekknop gebruiken als de drang te groot wordt. Een levenslijn die in de zak past.

Een aantal van de onderscheidingen die we in de loop van de jaren hebben gekregen.

Horizon
Swedish eHealth Award
Smart Industry Awards
Swedish Mobile Awards
Nordic Startup Awards
Swedish Embedded Award
Bona Postulata
Previct biedt de mogelijkheid om stemmingsproblemen op te volgen

Gelijke en creatieve zorg

De manier waarop we informatie tot ons nemen en hoe we communiceren verschilt van persoon tot persoon. Wij geloven dat de beste manier om verandering op de lange termijn tot stand te brengen is door uit te gaan van wat het beste is voor de persoon. Niemand mag worden buitengesloten van goede zorg omdat iemand bijvoorbeeld niet kan lezen of schrijven. Daarom hebben we veel nadruk gelegd op het gebruik van alle mogelijkheden in technologie om gelijkwaardige en inclusieve zorg te bieden. Previct biedt de mogelijkheid om met emoticons te communiceren, een video te bekijken in plaats van informatie te lezen, gevoelens vast te leggen met de druk op een knop en in te spreken hoe het gaat in plaats van dat te moeten opschrijven. Als behandelaar hebt u zelf de mogelijkheid creatief te werk te gaan en de beste manier te vinden om met uw patiënten te communiceren.

Ondersteuning voor en door familieleden

Misbruik heeft invloed op het hele gezin. Previct maakt het mogelijk om testantwoorden door te sturen naar geliefden. Dit zorgt voor groter vertrouwen in de persoon die strijd voert met zijn of haar misbruik. Het gezin kan duidelijk zien of de gebruiker nuchter is gebleven. Een nieuwe functie is Previct Family, waarmee andere familieleden de app ook kunnen installeren. Zij blazen uiteraard niet, maar hebben de mogelijkheid vragen over hun welzijn te beantwoorden en deel te nemen aan de behandeling. Ze geven u als therapeut een duidelijker beeld van het welzijn van het hele gezin en de kans om te kijken of bijvoorbeeld kinderen het risico lopen de verkeerde kant op te gaan. Het is ook mogelijk om de testresultaten terug te koppelen aan een werkgever zodat de patiënt zijn of haar baan kan behouden tijdens de behandeling.

Aanmelden bij de zorgportal

Aanmelden bij de portal

Hier kunt u zich aanmelden bij de zorgportal en uw patiënten helpen.

Neem contact op

Heb je vragen?

Previct heeft honderdduizenden nuchtere en misbruikvrije dagen gegenereerd en duizenden gebruikers gehad. Het is bij zowel openbare als privézorginstanties toegankelijk in heel Zweden en in andere Europese landen. Laat van u horen, dan kunnen wij u doorverwijzen naar uw dichtstbijzijnde zorgverlener. Wilt u contact met ons opnemen, hebt u vragen over digitale verslavingszorg, wilt u meer weten over Previct of hebt u een heel andere vraag? Bel onze ondersteuningslijn of klik op de knop.

Neem contact met mij op. Ik wil meer weten.
Josua Support

Hebt u hulp nodig?

Dit is Josua. Hij kan u helpen als u vragen of opmerkingen hebt over de Previct-app of de zorgportal, of helpen met andere vragen. Aarzel niet om contact op te nemen. Onze ondersteuning helpt u verder en beantwoordt uw vragen. Misschien is dat wel de reden dat onze ondersteuning een sterrenbeoordeling van 4,8 uit 5 krijgt. Daar zijn we erg blij mee.

We zijn op werkdagen geopend van 8.00 tot 17.00 uur. U kunt ons ook mailen, dan beantwoorden we u zo snel mogelijk.

Telefoon: +46 18 410 88 80

E-mail: support @ kontigocare.com